ASK Tokyo 2003 – Roppongi Hills 2003

The ASK Academy, belonging to Schwarzkopf, the Garman beauty products manufacturer, consists of a center intended for both training and assessment for customers. Its strategic position in the central neighborhood of Shiodome, coupled with the ample dimensions of the original premises, made it possible to create a comprehensive consultancy. Its design makes use of state-of-the-art materials and techniques to formulate an international, high-tech image, while also allowing great flexibility in the interior spaces, according to their particular purpose.

The hairdresser’s is situated in the Odawara shopping district, on the outskirts of Tokyo. The narrowness of the access and front facade (a mere 10 ft wide) posed a significant design challenge. The project sought to take the fullest possible advantage of the space, emphasizing the interior perspective and continuity by means of gleaming surfaces and curved lines. The translucent glass partitions and furniture reduced to the basic essentials make the interior look bigger.

Hair Salon Musee 2003

Fifth, in 2004:

The design of this store located on the third floor of the Amara uses light as if it were a solid environment in space. And metals have been used to conceal the folded light, and this helped to light itself known within a store either mirrors and glass as affected in the light is reflected gives effect be felt vastly.

M-premier Black 2004

This 20 story building rises up from the previous site of a department store in the Nihonbashi neighborhood, close to several of the city’s historic monuments. The design proposes structure that is adapted to the surrounding low buildings and makes it possible to enjoy the expansive panoramic views of area of the area. The project comprises a shopping section in the form of a low, longitudinal volume, the stone-clad heart of the building and a vertical, transparent office block.

Nihonbashi 1-chome building 2004

The main design challenge pose by this project for showroom was the creation of an attractive, flexible space with a compelling visual image suited to the display of objects typically found in hotels. The display is organized around a series of spinning objects, which serve as a platform for the exhibits while also being striking sculptural elements in their own right. The theatricality is enhanced by the contrast between the black background of the surroundings and the whiteness of the objects.

Spinning Objects 2004

The designer Masamichi Katayama drew inspiration from the name of the brand – inhabitant – to create a space with references to a domestic setting. A table and a few chairs, rather than a counter, make a visitor feel at home, while a humorous touch is achieved with the sliding doors, which open automatically. To the rear, a stone garden flanked by mirrors and a picture of Mount Fuji, conjure up the feeling of an open space, even though it is in fact a basement.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *